Augmentarea buzelor la pacientele tinere


marirea buzelor

Popularitatea injectiilor pentru augmentarea buzelor a aparut odata cu cresterea interesului pentru proceduri nechirurgicale.

Buzele pline, bine conturate, sunt asociate cu tineretea, frumusetea si senzualitatea.

Modificarile care apar odata cu inaintarea in varsta se datoreaza redistribuirii volumelor sau scaderii acestora cu buze subtiri, plate.

Conturul este mai putin definit, apar riduri fine si ptoza colturilor gurii. Toate acestea apar din cauza varstei, la care se adauga expunerea prelungita la soare, fumatul, involutia sistemului dentoalveolar si resorbtia osoasa. Aceste modificari influenteaza modul in care femeia se percepe. Augmentarea buzelor va creste respectul si increderea in sine.

Din 1997 se foloseseste Restylane pentru marirea buzelor. Tehnica mea a evoluat in timp si cuprinde mai multe etape care pot fi diferite de la o persoana la alta.
Filerele pe baza de acid hialuronic sunt foarte populare pentru ca nu sunt periculoase, nu provoaca alergii, efectul este imediat si se integreaza perfect in tesuturi ( nu se simt la palpare). Se pot folosi mai multe tipuri de injectabile, de la cele foarte fluide care vor hidrata si vor crea o augmentare discreta cum ar fi Restyale Vital , Vital light si Touch, pana la cele mai dense pentru contur, adica Restylane  sau contur si volum Restylane Lips.

Durata corectiei dureaza 6-10 luni si incepe sa se reduca in luna a patra.

Trendul actual este obtinerea unor buze cu aspect natural , cu marire moderata a volumului. Buzele gen Angelina Jolie sunt exagerat de mari si nu sunt potrivite pentru orice structura faciala. Nu este surprinzator ca pacientele tinere cu un anumit standard sau care au incredere in ele cer buze ca ale Angelinei, dar acestea  se potrivesc la paciente cu pometi inalti si cu trasaturi faciale bine conturate si armonioase.

Cand se decide marirea buzelor simtul estetic al specialistului trebuie sa indrume  pacientele sa ia decizia potrivita, pentru a nu se ajunge la rezultate exagerate si in discordanta cu trasaturile fetei.

Scopul final este obtinerea unor rezultate naturale si pastrarea armoniei faciale.

augmentarea buzelor
Marirea buzelor la o pacienta de 23 de ani, rezultat imediat. Arhiva personala dr Daniela Taher

+ There are no comments

Add yours