Ce se întâmplă cu pielea noastră când renunțăm la fumat?


E timpul să facem niște schimbări în stilul nostru de viață și să renunțăm la fumat!

Iată încă un motiv pentru a renunța la fumat – te face să pari mult mai în vârstă decât ești de fapt!

Pielea unui fumător înrăit de 40 de ani seamănă cu cea a unei persoane de 70 de ani care nu fumează. Pielea este uscată și groasă, cu riduri faciale profunde, cu linia mandibulară nedefinită, decolorată și cu un ton neuniform. Pleoapele sunt adesea lăsate și creponate. Gâtul are o piele subțire.

De ce se întâmplă asta? Se întâmplă deoarece țigările conțin mii de substanțe chimice și cancerigene care cauzează daune grave. În primul rând, fumul de țigară este în detrimentul circulației sângelui și doar o țigară poate limita fluxul de sânge până la o oră și jumătate. Prin urmare, pielea facială este deprivată de oxigen pentru perioade lungi de timp, ceea ce duce la ruperea colagenului și a proteinelor din elastină care sunt esențiale pentru o piele facială fermă și sănătoasă.

Lista continuă. Nicotina încetinește procesul de vindecare, astfel încât pielea este mai puțin capabilă să se repare de la deteriorarea intrinsecă și extrinsecă. În cele din urmă, ridurile distincte se formează din fumat – actul de a trage din țigară provoacă linii în jurul gurii și, din moment ce acțiunea se repetă, liniile devin mai pronunțate.

Fumatul determină îmbătrânirea prematură a pielii faciale, încetinește vindecarea rănilor și crește rata infecțiilor. Fumătorii suferă adesea de decolorarea dinților și limbii, de apariția ridurilor și a liniilor fine, a pungilor de sub ochi, de pierderea conturului mandibular și de o piele uscată. Și, din păcate, fumătorii prezintă rate mai mari de afecțiuni ale pielii, cum ar fi: cancer de piele, psoriazis, lupus și acnee.

Dar aceast articol este despre pielea după ce ai renunțat la fumat. Iată deci veștile bune. Corpurile noastre sunt minunat construite, dacă oferiți șansa corpului dvs., va face tot posibilul pentru a reveni la starea lui înainte de fumat. Așadar, odată ce renunțați la fumat, circulația sângelui dvs. se va îmbunătăți și pielea facială va începe să se vindece. Aceasta înseamnă că va începe să producă mai mult colagen și elastină, ceea ce va restabili fermitatea și elasticitatea pielii. De asemenea, după ce renunțați la fumat, colorația pielii faciale se va îmbunătăți dramatic, deoarece pielea nu va fi perfuzată cu substanțe chimice care o suprimă.

În ceea ce privește ridurile, s-ar putea ca acestea să nu dispară, dar nu se vor agrava. Cu toate acestea, pentru a reduce ridurile și liniile fine puteți începe prin a vă infuza pielea cu creme sau serumuri cu vitamina C care ajută pielea să se revitalizeze.

O procedură des recomandată fumătorilor este PEELINGUL CHIMIC, acest exfoliant ajută în grăbirea procesului de turnover celular (asta înseamnă că pielea va produce noi celule mai repede și le va elimina pe cele degradate).

Pentru că îmbătrânirea se vede cel mai repede în jurul ochilor, optați pentru o cremă contur de ochi bună, cu vitamina C, cafeina, peptide etc.

Există, de asemenea, o gamă largă de tratamente estetice minim invazive. Tehnologiile sunt în continuă evoluție, iar rezultatele sunt cu adevărat impresionante. Indiferent de calea pe care o alegeți, primul pas este să vă luați la revedere de la fumat.

+ There are no comments

Add yours