Tratament cearcane, ochi infundati in orbite

[vc_row][vc_column][vc_column_text]stergere-cearcane-1Pana acum cativa ani exista numai optiunea chirurgicala dar acum e posibila reducerea cearcanelor in aprox 15 min prin injectare de acid hialuronic.

 

Cearcane: tratament in 15 min
Cearcanele pot avea mai multe cauze: pielea la acest nivel poate fi prea subtire, prea pigmentata, poate exista o staza venoasa, poate exista o atrofie osoasa si a grasimii locale. Chiar si persoanele foarte tinere pot avea cearcane, dar in general, peste varsta de 40 de ani toata lumea are, mai mult sau mai putine cearcane.

Pielea pleoapelor devine mai subtire odata cu trecerea timpului datorita procesului normal de imbatranire si astfel, culoarea muschiului orbicular se va vedea prin transparenta. Pigmentarea poate fi ereditara sau apare in timp datorita inflamatiei locale sau alergiilor repetate. Cu cat culoarea acestei pigmentari e mai inchisa, cu atat cearcane vor parea mai adanci.

Atrofia osului orbitar si a grasimii obrajilor va face ca ochii sa para uneori infundati in orbite, dand un aspect foarte obosit si nesanatos fetei. Globul ocular coboara in orbita odata cu varsta si grasimea de sub el e impinsa anterior ceea ce face ca cearcanele sa fie si mai evidente. Gradul de Cearcane: ele pot fi de gradul 1 si incep langa nas, pana la linia pupilei sau de gradul 2 si 3 cand se intind pana in regiunea laterala, formand practic un semicerc.

Inainte, numai chirurgia putea corecta cearcanele. Din fericire, de cativa ani a aparut o tehnica de injectare a acidului hialuronicani care poate corecta acest defect. In 30 de minute cearcanele vor disparea. Pacientii sant incantati pentru ca pot sa renunte la straturile de fond de ten cu care mascau decani de zile acest defect.

Corectarea cearcanelor (3)Pacientii cu pielea mai groasa, cu o tonicitate mai buna au rezultate excelente. Cei cu pielea foarte ridata, laxa, cu grasimea de sub ochi foarte vizibila, cu edem vizibil pot avea rezultate bune. Uneori se recomanda pregatirea pielii cu creme medicale sau efectuarea unui peeling sau unei sedinte de laser pentru ameliorarea calitatii pielii pleoapelor inainte de procedura de injectare.

Procedura poate dura 15 -30 minute. Mai intai se aplica o crema anestezianta pentru aprox 20 min. Zona este fotografiata si marcata. Acidul hialuronic se injecteaza cu ajutorul unei canule atraumatice la nivelul periostului orbitar unde nu exista vase, evitandu se astfel aparitia complicatiilor. Rezultatul este imediat. Majoritatea pacientilor nu-si inchipuiau ca aceasta tehnica poate produce corectia completa a cearcanelor si o transformare atat de radicala.

Efectul dureaza cam 1 an, 1 an si jumatate, uneori chiar mai mult. Se recomanda aplicarea de gheata si de antibiotic dupa terminarea procedurii. Pacientii sunt indrumati sa foloseasca creme antirid, ecran solar pentru ameliorarea calitatii pielii la acest nivel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]