Cearcanele


Oamenii cred adesea că cearcanele se datorează oboselii și lipsei de somn. Deși acestea pot fi cauze, există și alte motive pentru cearcane cum ar fi alergiile sau procesul natural de îmbătrânire.

Cearcanele de sub ochi pot părea mov, albastre, maro sau chiar aproape spre negru, în funcție de culoarea pielii.

Acestea sunt rareori un motiv de îngrijorare, dar multe persoane isi doresc sa reducă aspectul din motive cosmetice.

În unele cazuri, cearcanele pot indica o nevoie de schimbări în stilul de viață, cum ar fi îmbunătățirea obiceiurilor de somn sau dieta.

Odată cu îmbătrânirea, în zona periorbitală se întâmplă schimbări statice și dinamice. Aceste schimbări duc la diferite probleme cu cauze diverse.

Cearcănele se pot împărți în mai multe tipuri:

  1. Zona de sub ochi poate arăta mai închisă la culoare sau albastră deoarece pielea este atât de subțire și translucidă încât puteți vedea cu ușurință venele. Acest lucru este mai evident la persoanele cu piele deschisă la culoare sau la cele cu foarte puțină grăsime subcutanată.

Tratament:

Mezoterapie sau PRP pentru îngroșarea pielii de sub ochi astfel ascunzând venele ce dau o culoare închisă zonei.
Creme cu retinoizi care grăbesc ciclul de refacere al pielii și o îngroașă.

2. Unele persoane – în special cele cu piele mai inchisă – produc pigment suplimentar în jurul ochilor, ceea ce poate provoca o înnegrire generală a pielii sub ochi și pe pleoape.

Tratament:

Peelinguri chimice pentru albirea zonei
Creme cu antioxidanți, vitamina A, C, E


3. Anatomia trăsăturilor faciale joacă un rol important în aspectul cearcănelor. Șanțul nazojugal “tear-trough” proeminent poate accentua cearcănele. Acest șanț poate să apară sau să se adâncească odată cu pierderea de grăsime care adesea vine cu vârsta sau poate fi prezentă încă de tineri datorită structurii osoase și pe fond genetic. Cearcănele se mai pot forma și din cauza pierderii de volum la nivelul obrajilor, lipsă de suport.

Tratament:

Injecții cu acid hialuronic mai întai la nivelul obrajilor dacă este necesar și mai apoi in cearcăne pentru a le umple.

+ There are no comments

Add yours