Distantarea sociala si statul in casa produc acnee?


Multe cauze ale acneei sunt simple, cum ar fi să-ți atingi prea mult fața sau să nu o speli după un antrenament. Altele, cum ar fi stresul sau hormonii, sunt mult mai complicate. Exista totusi si ceva in aer care poate fi in spatele aparitiei cosurilor de care nu ti-ai dat seama. Aerul din casa poate sa fie de pana la 5 ori mai poluat decat afara.


Dacă aerul din jurul tău este nesănătos depinde de cinci factori care afectează calitatea aerului: nivelurile de substanțe chimice, praf, dioxid de carbon, temperatură și umiditate. Prea mult sau prea puțin dintre acestea îți pot irita pielea și pot duce la apariția acneei.


Ce putem face in legatura cu asta?
Optati pentru vopsele non-toxice pentru pereti, umidificatori si aerisiti cat de des puteti!


De asemenea, nu uitati sa va curatati tenul in fiecare dimineata si seara pentru a elimina tot ce s-a acumulat pe fata in timpul zilei.
Stim ca in aceasta perioada este indicat sa nu parasiti casa dar asta poate avea un impact asupra pielii noastre.


Chiar și pentru cei sănătoși, a rămâne acasă pentru a reduce răspândirea coronavirusului este o schimbare mare în mediu și rutină, ambele putând avea impact asupra pielii. O schimbare a dietei, activității și a aerului poate duce la aparitia acneei, uscăciune și alte reacții negative.


Pentru a combate aceste probleme, există sfaturi simple pe care le puteți folosi pentru a exersa o îngrijire bună a pielii, revizuind rutina zilnică și folosind ceea ce aveți deja disponibil în casa dvs.

Distanțarea socială reprezintă o provocare pentru sănătatea mintală, deoarece izolează oamenii care pot deveni singuri atunci când sunt separați de familie și prieteni. Deși abordarea sănătății mintale în acest moment este o problemă în sine, depresia, anxietatea și stresul pot provoca apariția acneei și îmbătrânire prematură. În primul rând, îngrijirea sănătății mintale este un mod bun de a începe practicile de îngrijire a pielii.
Cu restaurantele închise și magazinele alimentare aglomerate, poate fi greu să menții o dietă echilibrată, dar aceasta este una dintre cele mai bune metode de a-ți ajuta pielea. Dacă puteți, încercați să gătiți mese cu ingrediente precum pește gras, legume verzi, afine, semințe de dovleac și nuci – și evitați lactatele.
Există unele dezbateri cu privire la măsura în care apa vă ajută pielea, dar s-a spus că vă face pielea atât mai moale cât și mai suplă. De asemenea, apa potabilă poate reduce acneea. Autoritățile din domeniul sănătății sugerează cantitatea de apă de băut pe zi să fie de opt pahare.
Închiderile restaurantelor și barurilor pot încuraja oamenii să cumpere alcool pentru a petrece în timpul în care stau în casă. Cu toate acestea, consumul de alcool dăunează pielii prin apariția imediată a acneei și efecte de îmbătrânire pe termen lung și ar trebui evitat sau, cel puțin, trebuie băut cu moderație.
În timp ce sălile de gimnastică sunt închise temporar, oamenii fac mai puțin efort. Totuși, sărirea peste antrenamente va avea un impact negativ asupra pielii. Este important să rămâi activ acasă, pentru a pune sângele în mișcare și a aduce oxigen în piele. 
Somnul este o parte importantă a îngrijirii pielii. În timpul somnului, corpul trece într-un mod regenerativ și constructiv, unde produce și colagen. Chiar dacă programul dvs. de lucru se poate schimba dacă lucrați acum de acasă, ar trebui să vă asigurați că vă veți odihni suficient pentru beneficiul pielii voastre. Majoritatea studiilor spun că adulții au nevoie de între șapte și nouă ore de somn pe noapte.
Oamenii stau acasă, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu poarte atât de mult machiaj. Cu toate acestea, doar pentru că nu vă veți strica machiajul, nu înseamnă că ar trebui să vă atingeți fața. Atingerea feței a fost avertizată în mod repetat împotriva răspândirii coronavirusului, dar poate, de asemenea, să răspândească praful, sebumul și bacteriile pe față, ceea ce poate înfunda porii.
Când un coș apare totuși, există un remediu simplu, gratuit, pe care îl puteți utiliza pentru a ajuta la diminuarea acneei – gheața.
26256672 – closeup portrait of beautiful young woman applies the ice to face near eyes on a blue background.

Gheața pe un cos poate ajuta in urmatoarele moduri:

Dimensiune – ca orice inflamație, câteva minute de gheață pe un cos poate ajuta la reducerea umflăturii, micșorând semnificativ dimensiunea acestuia.

Longevitate – prin reducerea dimensiunii cosului, veți reduce, de asemenea, durata de viață a acestuia.

Roșeață – în timp ce utilizați gheața poate înroși temporar pielea, efectele pe termen lung nu vor reduce doar dimensiunea unei pete, dar și roșeața.

Durere – pentru chisturi mari, dureroase, un minut de gheață poate ajuta la reducerea durerii pe care o pot provoca acestea

Când aplicați gheață urmați acești pași simpli:

Asigurați-vă că pielea dvs. este curată și proaspăt spălată

Înfășurați un cub de gheață într-o cârpă subțire – nu aplicați niciodată gheață direct pe piele!

Așezați gheața învelită direct deasupra cosului

Țineți-l la loc timp de 1 minut – nu mai mult, deoarece nu doriți să dăunați pielii din jur

Îndepărtați gheața, așteptați 5 minute. Reaplică încă 1 minut, dacă este nevoie

+ There are no comments

Add yours