Îngrijirea tenului în sarcină: Ce ar trebui să evitați?


Dacă sunteți însărcinată sau vă gândiți la asta în viitor, probabil vă preocupați în legătură cu ce este bine pentru sănătatea dumneavoastră și a copilului. Poate că ați început să luați vitamine și suplimente recomandate și aveți deja grijă la alimentație. V-ați gândit însă și la rutina de îngrijire a pielii în timpul sarcinii? Pentru că este important și ce aplicați pe piele și nu doar ce mâncați. 

Preocupări frecvente în sarcină

În ciuda acelei străluciri din timpul sarcinii despre care vorbește toată lumea, s-ar putea să apară câteva mici probleme ca urmare schimbărilor hormonale. Acestea includ:

Sensibilitatea

– Aceasta poate fi o reacție alergică, eczemă sau chiar sensibilitate la soare.


Acnee hormonală

– O modalitate de a detecta acneea hormonală este apariția coșurilor de-a lungul bărbiei, a maxilarului și a obrajilor. Acestea sunt rezultatul unui dezechilibru hormonal în organism.

Hiperpigmentarea

– Cunoscută și sub denumirea de „masca sarcinii”, hiperpigmentarea este locul în care apar pete. Acesta este un rezultat al creșterii hormonilor care stimulează pigmenții.


Ingrediente de evitat

Din păcate, multe dintre ingredientele pe care le folosim zilnic în rutina de îngirjire a pielii sunt considerate nesigure pentru a fi utilizate în timpul sarcinii. Mai jos sunt ingredientele pe care ar trebui să le eliminați complet în sarcină.

Retinol / Retin-A / Retinyl Palmitate

– Acesta este un derivat al vitaminei A folosit frecvent pentru anti-îmbătrânire. Este recomandat să încetați utilizarea atât a tratamentelor prescrise de medic cât și a formulelor fără rețetă, deoarece prea mult în organism poate provoca defecte la naștere și toxicitate hepatică.

Hidrochinona

– Acest ingredient este folosit în mod obișnuit în produsele de atenuare a petelor și s-a demonstrat că 35-45% este absorbit în organism, atunci când este aplicat topic. Și acesta este contraindicat în sarcină.

Acid salicilic

– un exfoliant fantastic pentru acnee, care poate fi găsit în orice, de la demachiante până la seruri. Concentrațiile mari sunt considerate nesigure, deoarece au fost legate de pierderea sarcinilor și defecte congenitale. Studiile au fost făcute doar pe ingerarea acidului salicilic și nu pe aplicare topică, cu toate acestea este mai bine de evitat.

Un lucru de remarcat atunci când analizăm lista de ingrediente a produselor de înfrumusețare, este că scoarța de salcie este adesea folosită ca alternativă la acidul salicilic. Nu este la fel de puternică, dar organismul transformă salicilina conținută în scoarța de salcie în acid salicilic (atunci când este ingerat). Acest lucru a făcut ca multe femei însărcinate să evite și înlocuitorul acidului salicilic.

Uleiuri esențiale

– Acestea au beneficii uimitoare, dar, de asemenea, acționează ca ingrediente foarte puternice, care pot fi dăunătoare. Unele uleiuri pot avea efecte hormonale asupra organismului, cum ar fi contracțiile premature și provocarea menstruației. Uleiurile la care trebuie să fim atenți sunt rozmarinul, arborele de ceai, chiparosul, iasomia, ienupărul și busuiocul.

Vă rugăm să rețineți că eliminarea acestor ingrediente este recomandabilă dacă sunteți gravidă sau în procesul de a încerca să rămâneți gravidă.

Îngrijirea tenului în sarcină

Deci, cum ar trebui să preveniți micile probleme care apar în mod obișnuit pe piele în timpul sarcinii? Din fericire, există o mulțime de produse care sunt sigure de utilizat în sarcină. 

Cu toate acestea, asigurați-vă că discutați cu un specialist înainte de a încerca oricare dintre aceste opțiuni.

Hiperpigmentare

Primul pas este să folosiți cremă cu protecție solară pentru a preveni apariția hiperpigmentării. Atenție! O cremă solară minerală trebuie utilizată, deoarece cremă solară chimică are efecte adverse asupra organismului.

Căutați produse care conțin oxid de zinc sau dioxid de titan, deoarece acestea sunt filtre UV minerale naturale. Fiți atente, totuși, că multe dintre aceste creme naturale de protecție vor lăsa o mască albă pe piele. Cu toate acestea, lista de ingrediente este mai importantă decât modul în care arată.

Dacă doriți să scăpați de pete, exfolierea cu un toner AHA sau ser vă poate ajuta. Acidul glicolic și lactic sunt considerate sigure de utilizat.

Vitamina C este, de asemenea, considerată sigură de utilizat în timpul sarcinii, la fel și acidul azelaic, pe care unii îl consideră util și în controlul simptomelor rozaceei.

Acnee

Un produs de curățare sau toner exfoliant pe baza de acid glicolic si lotiuni pe baza de eritromicina, ar trebui să funcționeze, dar asigurați-vă că verificați celelalte ingrediente și că nu sunt prea puternice pentru pielea dumneavoastră.

De asemenea, asigurați-vă că vă curățați tenul dimineața și seara, pentru a vă păstra pielea curată și pentru a reduce riscul apariție a coșurilor.

Hipersensibilitate

Încă o dată, o bună cremă cu SPF minerală este cel mai bun prieten pentru a ține la distanță razele UV. Serurile calmante, hidratantele și măștile vor fi cele mai bune pentru a reduce sensibilitatea.

Anti-îmbătrânire

Întrucât retinolul nu mai este o opțiune, vă puteți îndrepta către produse bogate în antioxidanți și peptide. Așa cum am menționat mai sus, vitamina C este considerată sigură, la fel ca și niacinamida. 

Poate fi o situație confuză când vine vorba de toate lucrurile la care trebuie să fiți atentă în timpul sarcinii, dar este important să vă documentați. 

Informațiile de mai sus sunt furnizate doar ca un ghid și ar trebui să consultați întotdeauna un specialist pentru a primi sfaturi despre ceea ce este sigur și nesigur de utilizat.

+ There are no comments

Add yours