Pleoape lasate


Odată cu îmbătrânirea, în zona periorbitală se întâmplă schimbări statice și dinamice. Aceste schimbări duc la diferite probleme cu cauze diverse.

Pleoape lăsate

Componenta statică este definită ca reducerea volumului osos și de grăsime care susțin sprâncenele. Ptoza laterală a sprâncenelor este una dintre primele manifestări ale îmbătrânirii în partea superioară a feței iar aceasta este însoțită de dermatosalazis (piele laxă a pleoapelor). Însumarea acestor doua probleme duce la ptoza pleoapei superioare care se lasă pe sau chiar dincolo de gene. Acestea pot obstrucționa progresiv câmpul vizual rezultând nu numai într-un aspect obosit dar și în dificultatea de a aplica machiajul pe pleoapa superioară.

Tratamentul:

  • plasmalifting cu aparatul de plasmă fracționată: pacienții observă o îmbunătățire chiar și după doar o ședință cu plasma deși aceasta rezolvă doar una dintre probleme și anume laxitatea pielii pleoapelor
  • botox: pentru a ridica sprâncenele și automat și pleoapele se poate opta pentru injecții cu botox care relaxează mușchii hiperactivi ai sprâncenelor.
  • filler cu acid hialuronic: injecțiile cu acid hialuronic au ca scop reumplerea volumului de grăsime/os pierdut odată cu vârsta și adăugarea de suport sprancenei care acum se va reașeza corect anatomic și va ridica odată cu sine și pleoapele.

+ There are no comments

Add yours