Stergerea ridurilor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Injectii acid hialuronic pentru riduri
Acidul hialuronic (AH) este un polizaharid, component esential al spatiului extra celular in care sunt suspendate fibrele de colagen si elastina. Are o capacitate crescuta de a retine apa, functionand ca un fel de “burete” ce permite mentinerea hidratarii, elasticitatii, fermitatii pielii. Din nefericire, capacitatea organismului de a produce acid hialuronic scade odata cu inaintarea in varsta, si astfel tesutul cutanat devine deshidratat, ridat cu tonicitate dimineata.

Injectiile cu acid hialuronic se folosesc de mai bine de 12 ani in Europa si au inlocuit treptat injectile cu colagen de origine bovina care se complicau uneori cu reactii alergice si necesitau teste prealabile. De asemenea, acidul hialuronic este obtinut prin fermentatie bacteriana si deci riscul de infectie este nul. Fiind un agent de umplere natural, rata reactilor alergice este foarte scazuta- de 0.06% fata de 3% in cazul colagenului. Dupa sintetizare, acidul hialuronic este stabilizat prin procese de reticulare care amelioreaza stabilitatea si rezistenta la degradare.

Corectarea ridurilor cu acid hialuronic (3)La inceput, injectiile cu acid hialuronic se foloseau pentru umplerea ridurilor si augmentarea buzelor. Astazi aria aplicatiilor in medicina estetica s-a extins mult, folosindu-se frecvent pentru volumizare, lifting nechirurgical, corectarea cearcanelor, augmentarea mamara, corectarea defectelor post liposuctie….

Indicatiile injectilor cu acid hialuronic sunt reprezentate de :

-corectarea ridurilor nazogeniene, fruntii, din jurul ochilor, si gatului, decolteului si mainilor

-conturarea si augmentarea buzelor

-corectarea cearcanelor

-corectarea micro gnatiei (Barbie mica) si reconturarea liniei mandibulare

-volumizarea pometilor

-liftingul sprancenelor

-liftingul nechirurgical al fetei

-corectarea asimetriilor faciale, anomaliilor congenitale faciale

-corectarea cicatricilor de acnee

-augmentare mamara

Corectarea ridurilor cu acid hialuronic2Procedura dureaza aproximativ 30 de minute. Se executa sub anestezie locala sau dupa aplicarea unei creme anestezice. Rezultatele sunt imediate si au aspect natural. Dupa 10 zile de la injectare se recomanda un retus.

Reactiile adverse sunt reprezentate de roseata si tumefactie locala pasagere, echimoze, eruptii acneiforme ce dureaza cateva zile. Foarte rare apar reactii alergica, infectie locala, granuloame. Uneori cand tehnica de injectare nu este corecta, poate apare asa numitul fenomen Tyndall ce consta in persistenta unei coloratii albastruie cand injectarea se face prea superficial.

Durata corectiei dureaza intre 6-18 luni si depinde de produsul folosit (exista mai multi producatori si mai multe tipuri de acid hialuronic, mai mult sau mai putin concentrate, mai mult sau mai putin reticulat cu particule mai mari sau mai mici) de experienta medicului si tehnica folosita, de starea de sanatate, de calitatea pielii, varsta pacientilor, zona tratata. Pentru prelungirea rezultatelor se recomanda uneori asocierea injectiilor cu Botox si a unor creme speciale cu acid hialuronic. Studiile recente au aratat ca acid-ul hialuronic stimuleaza productia locala de colagen la locul injectarii printr-un efect de stretching asupra fibroblastelor. Aceasta ar explica persistenta indelungata a corectiei in cazul unor pacienti.

Acid hialuronic pentru santul naso-labial
Santul naso labial este una dintre zonele cele mai frecvent tratate prin injectare cu acid hialuronic. De obicei se foloseste un acid hialuronic mai reticulat iar uneori un acid hialuronic mai dens in profunzime si altul mai fluid la suprafata « sandwich technique ». O persoana tanara are nevoie cam de 0.5 ml de acid hialuronic pentru fiecare parte iar o persoana mai in varsta poate avea nevoie de 2 ml pentru fiecare rid. Pentru obtinerea unor rezultate naturale, se recomanda de cativa ani sa se augmenteze in primul rand obrajii si numai dupa aceea santul naso labial. Tratamentul se efectueaza de preferinta in mai multe sedinte. Rezultatele pot dura de la un an pana la trei ani in functie de tehnica folosita.

biorevitalizare-1[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]