fbpx
Skip to content Skip to footer

Sunt asistenta doamnei doctor Daniela Taher de numai o lună și astăzi voi împărtăși cu voi câteva lucruri esențiale pe care le-am descoperit despre vitamina D:

Odată cu dietele severe adoptate tot mai frecvent în ultimii ani, în care se pierd într-un timp extrem de scurt de la 5-10 kg, scade totodată și volumul osos al feței, care nu mai poate fi recuperat.

Resorbția osoasă poate apărea la nivelul tâmplei, orbitei, mandibulei și maxilarului.

Acest fenomen poate începe CHIAR DE LA VÂRSTA DE 35 DE ANI și are un rol definitoriu în aspectul feței; țesuturile moi, grăsimea şi pielea nemaiavând un suport adecvat pentru a fi susţinute.

Deficitul de suport osos poate duce, în timp, la apariția de cearcăne, bărbie dublă, “fălcuțe”, aspect de îmbătrânire, de “lăsare” sau de “înfundare”, pielea și grăsimea părând în exces.

Resorbția osoasă la nivelul feței este accelerată atunci când există un deficit de vitamina D major.

Recomandările OMS cu privire la aportul zilnic de vitamina D sunt de 600 UI – 2000 UI în funcție de vârstă, pigmentarea pielii, patologii asociate.

În timpul consultațiilor, am aflat de la doamna doctor Daniela Taher că analiza ce determină nivelul vitaminei D în sânge este foarte recomandată, cu precădere în luna noiembrie. În acest fel, se pot stabili și dozele adecvate (Deficit: <20 ng/mL, Insuficient:< 30 ng/mL, Optim: 30-50 ng/mL).

Obținerea unui nivel optim și menținerea acestuia în timp, vin în ajutorul procedurilor corective estetice pentru un rezultat cât mai îndelungat și complet.

De asemenea, studiile recente susțin că prin creșterea nivelului de vitamina D la 40 ng/mL, NE PUTEM PROTEJA MAI EFICIENT împotriva infecției cu noul coronavirus (COVID-19).