fbpx
Skip to content Skip to footer

Dupa peelingul superficial, va aparea o descuamare lejera, a treia sau a patra zi, care va dura maxim o saptamana. In acest timp, pacienta va trebui sa aplice o crema mai hidratanta care va masca scuamele si va avea efect reparator.De asemenea, se va evita expunerea prelungita la soare si se va aplica un ecran solar IP 50, protectie UVA UVB.

In cazul unui peeling mediu, scuamele au culoare mai inchisa, bruna, apar in general in ziua a cincea si dureaza maximum 10 zile . In perioada post peeling, se va aplica o crema grasa, epitelizanta, si de asemenea se va evita expunerea la soare.

Medicul va insista si va explica fiecarui pacient cum sa aplice in mod corect ecranul solar. Acest lucru este foarte important  pentru a preveni aparitia petelor pigmentare care este si cea mai frecventa complicatie dupa peeling.

Rareori pot aparea infectii microbiene sau herpes. In acest caz se vor prescrie antibiotice si antivirale.

Roseata prelungita dupa peeling poate aparea la persoanele sensibile si alergice. In general, se vor prescrie creme calmante si antihistaminice.

Uneori pot aparea eruptii de acnee din cauza cremelor post peeling. In acest caz se va prescrie un antibiotic local sau general.

In sfarsit, pot aparea reactii alergice, eczematoase, care se vor trata cu creme cu hidrocortizon.

Este foarte important mai ales in cazul pigmentarilor, ca pacientul sa semnaleze imediat doctorului care l-a tratat.

Un tratament precoce al petelor este mult mai eficient.

Este de asemenea foarte important ca pacientii sa inteleaga ca nu trebuie sa isi “smulga” scuamele in perioada post peeling pentru ca vor expune astfel pielea nevindecata la agresiuni externe, lucru care va provoca aparitia petelor pigmentare postimflamatorii.

Leave a comment

0.0/5