fbpx
Skip to content Skip to footer

Nu e nevoie de o diplomă în dermatologie pentru a realiza că dormitul cu machiaj nu este o idee buna. Nu este bine nici pentru piele nici pentru cearceafuri. De obicei spunem “Este prea tarziu, sunt prea obosita, nu se intampla nimic daca doar de data asta nu ma demachiez.” Ei bine, cauzează mai mult rău decât ai putea crede. Să te culci fără să te demachiezi are un efect nociv cumulativ. Iată ce se întâmplă cu pielea, genele și sub suprafața pielii atunci când nu îți îndepărtezi machiajul înainte de culcare.

Porii se înfundă


Dormitul cu machiajul este este cel mai rau lucru pentru pori. Atât de multe produse de machiaj au ingrediente precum siliconul care blochează porii iar când porii sunt infundati pielea devine predispusa la acnee. Dăunează efectiv pielii neglijând să îndepărtezi machiajul la sfârșitul zilei.

Apare acnee

Pielea noastră nu încetează niciodata să funcționeze, aceasta este acoperită de pori, care ne permit să transpirăm și să secretăm sebum , un lubrifiant natural care hidratează pielea și îndepărtează celulele moarte ale pielii și alți iritanți din porii noștri. Când aplicați machiaj, vă blocați porii să nu elibereze sebum, ceea ce poate duce la dilatarea porilor si aparitia acneei.

De asemenea, presiunea mecanică a feței pe pernă poate impinge machiajul în foliculii de păr, ceea ce duce la acnee.

Deteriorati celulele pielii

Celulele pielii sunt, de asemenea, deteriorate de practicarea somnului în machiaj. Machiajul poate capta poluanții de mediu și radicalii liberi care pot deteriora celulele pielii, inclusiv colagenul, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Așadar, nu numai că dormitul cu machiaj infunda porii si provoaca cosuri dar poate grabi si procesul de imbatranire!!!

Pielea devine terna

Pielea moale, strălucitoare și netedă este dorinta tuturor. O piele uscata, fara culoare si terna nu este! Dacă utilizați un blush pentru a da culoare obrajilor de exemplu si dormiti cu el poate provoca efectul opus.

Este imperativ să curățăm și să exfoliem pielea în mod regulat și mai ales să nu dormim cu machiaj! Porii înfundați și punctele negre sunt formate atunci când celulele moarte ale pielii, sebumul și machiajul sunt prinse în pori și sufocă pielea. Acești pori înfundați sunt pre-cursorul pentru acnee, și fac pielea să pară terna și lipsită de viață. Acesta este un motiv suficient pentru dermachiere, indiferent cât de târziu este sau oricât de obosita ai fi.

Intrerupem procesul reparator


Corpurile noastre se regenerează în timp ce dormim. Același lucru este valabil și pentru pielea noastră. Pielea se reparată în timp ce dormim, așa că scoaterea machiajului noaptea este importantă, deoarece permite porilor tăi să elibereze sebum care rehidratează și protejează pielea de radicalii liberi din aer. Dacă lăsați machiajul, acesta perturbă aceste procese critice.

Grabim procesul de imbatranire

Dormitul în machiaj înfundă porii care provoacă acnee, usucă pielea provocând roșeață și sensibilitate și grăbește procesul de îmbătrânire care duce la riduri premature.

De asemenea, la fel de minunat cum este machiajul, dacă nu este îndepărtat corect înainte de culcare, poate duce la o descompunere a colagenului. Dacă colagenul nu poate fi produs corect, înseamnă că pielea ta îmbătrânește mai repede decât ar trebui; creează mai multe riduri și contribuie la aprofundarea celor existente.

Pielea se usuca

Lăsarea machiajului peste noapte, chiar dacă vă demachiati dimineața, provoacă uscăciune. Dacă vă curățați în mod corespunzător noaptea și vă hidratați cu produse care includ ingrediente precum aloe, aceasta oferă pielii voastre șansa de a se repara noaptea.

Pielea uscată înseamnă o pierdere de elasticitate … făcând ridurile și impuritățile mai proeminente ca niciodată. Dacă pielea ta continuă să fie neglijată frecvent și pentru perioade lungi de timp, poate face ca ridurile să devina adânci.

Pielea capata o culoare neuniforma

Sărirea peste demachiere poate inrautati culoarea neunifroma a pielii. Aceasta se datorează faptului că pielea ta se regenerează in timpul noptii, deci lipsirea de ingrediente pentru combaterea pigmentării înseamnă că eliminam mecanismul de aparare a pielii.

Ochii se irita

Ochii umflati și iritați pot fi, de asemenea, un rezultat al somnului cu machiaj. Machiajul ochilor, cum ar fi fardul, tusul si rimelul trebuie spălate în fiecare seară înainte de culcare. În caz contrar, zona ochilor va deveni umflata și roșie. Genele protejează globurile noastre oculare de praf, polen și factori poluanți. Deci, atunci când nu le spălăm bine, acele resturi, amestecate cu machiaj, vor declanșa răspunsul nostru imunitar pentru a lupta împotriva unei posibile infecții. Rezultatul: ochii umflați, roșii, iritați și obosiți.

Genele se pot rupe

Un alt rezultat negativ al somnului cu machiajul ochilor, precum rimelul și dermatograful, este că produsul vă poate usca genele, provocând ruperea. De aceea, este important să demachiati totul.

Eczema pleoapelor

Dormind cu machiaj ar putea duce la apariția unei dermatite iritante, în esență eczeme ale zonei pleoapelor. Poate duce la o erupție cutanată, uscaciune, mâncărime și, uneori, senzație de arsură în zonă.

Buze uscate

Buzele crapate sunt dureroase. În plus, buzele crăpate nu sunt suprafața potrivita atunci când aplicați luciu sau ruj. Așadar, dacă adormiți cu ruj, acesta absoarbe umezeala și duc la buze uscate.

Leave a comment

0.0/5