fbpx
Skip to content Skip to footer

In timpul perioadei de vara pielea este expusa in exces la soare. In general pacientii nu isi aplica corect ecranul solar sau chiar neglijeaza sa-l foloseasca. De aceea, dupa lunile de vara pielea imbatraneste mai mult decat in timpul restului anului.

La sfarsitul verii, odata ce bronzul trece, ne dam seama ca avem pielea mai uscata, cu porii dilatati si uneori riduri fine si pete hiperpigmentare.

Expunerea la soare modifica ADN-ul celulelor, imbatraneste fibroblastii, adica celulele care secreta colagen. Aceste modificari sunt invizibile cu ochiul liber dar se acumuleaza in timp. De aceea, peelingurile chimice se executa in anotimpul rece pentru a remedia problemele enumerate mai sus: ten uscat, culoare terna, pete, riduri, piele fara tonus.

In al doilea rand, peelingurile se executa in anotimpul rece pentru a evita aparitia petelor pigmentare postpeeling care este complicatia cea mai frecventa si apare daca pacientii se expun la soare cand pielea este inca rosie si sensibila.

In al treilea rand, toamna este momentul cel mai potrivit pentru inceperea unui program de rejuvenare faciala cu creme medicale care dureaza in general 4-6 luni. Peelingurile sunt binevenite in aceasta perioada pentru ca vor elimina celulele moarte si cremele vor fi mult mai eficiente pentru ca patrund mult mai usor.

Toamna si iarna se pot efectua si peelinguri mai puternice cum ar fi cel mediu care nu se recomanda in timpul verii. De asemenea, tot in anotimpul rece se recomanda exfolierea pentru zonele expuse in continuu la soare cum ar fi mainile sau peelingul chimic pentru zonele foarte sensibile cum ar fi conturul ochilor.

Leave a comment

0.0/5