Peelingurile constau in aplicarea unei solutii acide mai mult sau mai putin concentrate, care va elimina starturile superficiale ale epidermului si uneori a dermului. Acest lucru se va manifesta printr-o descuamare ce apare in zilele ce urmeaza dupa procedura. Peelingurile superficiale sunt putin agresive. Cele mai cunoscute sunt cele pe baza de acid glicolic, acid salicilic, lactic si tricloacetic. Acest gen de peelinguri vor restaura in primul rand luminozitatea pielii pentru ca elimina celulele moarte care “sufoca” epidermul.
Peelingurile superficiale pot estompa ridurile fine, porii dilatati, petele pigmentare, cicatricile superficiale de acnee, si acneea. Procedura dureaza maximum 15 minute, se incepe cu demachierea si curatarea fetei dupa care substanta de peeling se aplica in strat uniform.
Se va lasa sa actioneze intre 2-7 minute in functie de sensibilitatea fiecaruia si de concentratia peelingului. O senzatie de usturime lejera apare dupa aplicarea peelingului, aceasta dispare dupa neutralizarea cu apa sau solutie bicarbonatata. Este posibil ca dupa procedura, sa persiste o roseata lejera una sau doua zile.
Descuamarea dupa peeling este fina si progresiva si apare la 3-5 zile si dureaza maxim o saptamana.
Peelingul se va repeta de 3-5 ori la interval de 1-2 saptamani pentru a obtine un efect cumulativ.