Trenduri in modelarea si marirea buzelor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Buzele pot exprima o multitudine de sentimente ca bucuria, placerea, deznadejdea, tristetea, dezgustul… De asemenea, buzele pline sunt asociate tineretii si senzualitatii.

Marirea buzelor este o procedura din ce in ce mai solicitata in cabinetele de medicina estetica. Majoritatea pacientilor au varsta cuprinsa intre 25 -30 de ani, mai ales in cazul procedurilor de augmentare. Pentru rejuvenare consult paciente in varsta de 40 – 45 de ani si acestea sunt mai ales preocupate de riduriile in jurul gurii sau de la nivelul santului nasogenian.

Femeile tinere isi doresc mai ales buze mai voluminoase in timp ce femeile mai in varsta prefera buze cu o frumusete clasica.

Marirea buzelor

Cam o patrime din femei ar considera o procedura de corectare sau de modelarea buzelor si mai ales din considerente emotionale (ar vrea sa aiba mai multa incredere in ele). O data cu varsta, buzele incep sa piarda din volum si definitie, de asemenea din profil apar mult mai plate. Uneori colturile gurii pot fi lasate in jos si apar riduri in “cod de bara” la nivelul buzei superioare. Culoarea buzelor poate deveni mai pala. La toate aceste constribuie expunerea la soare, fumatul, chiar si epilarea cu ceara care fragilizeaza pielea la acest nivel, resorbtia osoasa, resorbtia alveolara in cazul problemelor dentare, atrofia muschilor .

Tendinta actuala in marirea buzelor se pliaza cerintelor pacientilor, care isi doresc rezultate mai naturale. Pentru aceasta se injecteaza mai intai zona periorala care reprezinta suportul buzelor si se folosesc fillere cum ar fi Teosyal, Juvederm, Restylane Perlane. Dupa corectarea acestei zone de suport se augmenteaza buzele cu produse special concepute pentru tratarea acestei zone cum ar fi Juvederm volbella, Teosyal Kiss, Restylane lip volume si se restabileste volumul, conturul si se ridica colturile buzelor. Mentinerea rezultatelor se face prin sedinte de intretinere sau retusuri repetate la 4 -6-18 luni care au de fapt un efect de stretching asupra fibroblastelor cu producerea de colagen tanar. Uneori se folosesc cateva picaturi de toxina botulinica pentru a reduce hiperactivitatea musculara la acest nivel. Rezultatele vor dura din ce in ce mai mult o data cu retusurile repetate. De asemenea, medicii esteticieni pot folosi produse ce vor hidrata buzele. Intotdeauna, buzele bine hidratate sunt mai rezistente la procesul de imbatranire. Dupa procedura, se recomanda hidratarea buzelor cu creme adecvate care sa contina un factor de protectie minimum SPF 30 si creme pentru ingrijirea buzelor pe baza de acid hialuronic si un exfoliant usor cu concentratie de 8-12% de acid glicolic.

Marirea si conturarea buzelor (3)
Modelarea buzelor poate fi o procedura cu reale beneficii pentru pacienti adaugand un plus de feminitate si senzualitate. Executate corect trebuie sa produca rezultate naturale si subtile.

Pentru mai multe detalii si imagini va rugam sa vizitati Galeria Before and After.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]