fbpx
Skip to content Skip to footer

Adesea, pacienții nu cunosc diferența dintre mezoterapie și biorevitalizare, așa că o percep în mod egal și cred că este efectuată în același mod.

Mezoterapia este o tehnică în care diferite vitamine, enzime, extracte de plante, hormoni, factori de creștere, acid hialuronic și peptide sunt introduse în piele cu ajutorul microneedlingului sau cu un ac fin în mezoderm (gr. mesos “de mijloc” “median”).

Mezoterapia este rapidă, accesibilă și nu necesită timp de recuperare. De asemenea este potrivită pentru toate tipurile de piele.

Cea mai simplă formă de mezoterapie este cea cu vitamina C, care redă stralucirea pielii fiind un puternic antioxidant. Vitamina C previne si tratează semnele imbatrinarii după expunerea la soare cum ar fi: riduri fine, pete pigmentare recente.

Alte indicații ale mezoterapiei sunt: tratamentul celulitei, tratamentul alopeciei, reducerea depozitelor de grăsime.

Cocktailurile de mezoterapie se injectează în epiderm, derm sau grăsime. Sunt necesare de obicei minimum 5 ședințe pentru a obține un rezultat satisfăcător și se recomandă de obicei o ședință lunar pentru a menține rezultate. Se mai poate folosi un mesoroller sau un dispozitiv automat tip dermapen pentru efectuarea procedurii.

Aquagold este un dispozitiv avansat de microneedling cu care se administrează un cocktail de botox diluat, acid hialuronic și vitamine. Aceasta este o procedură foarte eficientă pentru pori dilatați, rosaceea, cicatrici mici de acnee, riduri fine și ameliorează vizibil textura pielii.

Biorevitalizarea este o procedură care are ca scop repararea țesuturilor, contracararea si reducerea efectelor îmbătrânirii si fotoîmbătrânirii cutanate. Principalul scop al a terapiei este introducerea pe cale intradermica a unor substante capabile să stimuleze organismul în producerea de colagen tânăr.

Principala substanță folosită în biorevitalizare este un acid hialuronic nereticulat, mai concentrat decât cel folosit in cocktailurile de mezoterapie. Acesta se va injecta în dermul profund sau în țesutul subcutanat superficial cu ajutorul unor ace fine sau canule.

Un ușor edem și roșeață pot persista până la 48 ore.

Efectul este imediat dar este și mai vizibil la o săptămână după tratament, pielea este bine hidratată, liftata.

Se poate utiliza la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor sau chiar și pe fața interioară a brațelor și coapselor.

Sunt indicate de obicei 3 tratamente la interval de 3 săptămâni – o lună și se recomandă ședințe de menținere la 6 luni.

Ce să alegem – mezoterapie sau biorevitalizare?

Nu există un singur răspuns corect, deoarece aceste două tratamente sunt amândouă foarte eficiente în rejuvenarea pielii însă au câteva diferențe majore:

  • În cazul mezoterapiei este nevoie de un tratament complet de ședințe pentru a avea un rezultat optim
  • După biorevitalizare rezultatele sunt vizibile după doar o ședință.
  • La o persoană de până în 25 ani, este indicată mezoterapia pentru luminozitate, riduri fine și prevenirea îmbătrânirii pielii.
  • La o persoana de 30 de ani și peste se recomanda biorevitalizarea pentru efectul de hidratare intensa si lifting.

Leave a comment

0.0/5