fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum preocuparea omenirii pentru frumusete nu este noua, nici peelingurile nu sunt o idee noua. Egiptenii foloseau praf de mustar, sulf, sare, lapte batut pentru a obtine o piele mai catifelata. Medicii dermatologi au fost primii care au incercat diferite tipuri de peeling inca din 1880, pentru tratamentul cicatricilor de acnee sau arsuri.

Peelingul chimic sau exfolierea chimica consta in aplicarea unui agent exfoliant la nivelul pielii cu alterarea epidermului sau/si a unei portiuni a dermului urmata de procese regenerative(in esenta sinteza de colagen nou).

Exista mai multe feluri de peelinguri: superficiale, medii, profunde. De departe cele mai folosite sunt cele superficiale pe baza de acizi de fructe, acid triclor acetic, salicilic, kojic.

Exista peelinguri pentru fiecare tip de piele, patologie sau varsta. Alegere unui tip sau altuia de peeling depinde de experienta medicului dar si de alti factori cum ar fi nivelul de educatie a pacientului, capacitatea acestuia de a intelege procedura si riscurile, stilul de viata al candidatului la peeling.

Indicatiile peelingurilor sunt reprezentate de riduri fine si moderate(ridurile profunde se corecteaza prin peeling profund), pete pigmentare, pistrui, pielea cu tenta cenusie fara stralucire, keratoze actinice, acnee, cicatrici de acnee.