fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mainile sunt foarte frecvent neglijate. Odata cu inaintarea in varsta, pielea devine atrofica cu vene si tendoane vizibile. De asemenea, apar riduri fine ( aspect de piele creponata) si pete pigmentare.

Pentru tratamentul de suprafata care sa amelioreze textura pielii si sa elimine petele, se recomanda cateva sedinte de IPL , laser fractionat sau peelinguri cu TCA si acid glicolic.

Injectiile cu acid hialuronic, acid polilactic sau hidroxiapatita vor face ca tendoanele si venele si fie mai putin vizibile.

Pielea gatului si decolteului imbatraneste mult mai repede pentru ca este mai fina, saraca in glande sebacee si expusa excesiv la razele UV. Uneori, chiar de la varsta 25-30 de ani aceasta zona poate prezenta pete hiperpigmentare, riduri fine, atrofie si deshidratare accentuate.

Se recomanda cateva sedinte de mezoterapie asociata sau nu unui peeling superficial care vor permite ameliorarea elasticitatii, fermitatii, si hidratarii pielii. 4-5 sedinte pe an sunt in general suficiente (rezultatul se vede de la prima sedinta si se amelioreaza cu urmatoarele). La aceasta se adauga injectii cu acid hyaluronic diluat pentru ridurile fine si superficiale iar pentru cele mai profunde cu acid hyaluronic mai concentrat. Rezultatele se vad instantaneu si dureaza ani de zile daca se evite expunerea la soare si solariul si se aplica creme hidratante in mod regulat.

Peelingul si mezoterapia se pot efectua in continuarea tratamentului fetei. Se aplica o solutie de acid glicolic la nivelul zonei cu piele mai grasa, (frunte, nas) si apoi in zonele mai sensibile (obraji, in jurul gurii, pleoape, gat, decolteu). Uneori o usuara senzatie de usturime poate fi resimtita pentru circa un minut. Prin aceasta metoda se elimina celulele moarte si este stimulata sinteza colagenului local. Mezoterapia se poate executa imediat dupa peeling sau la o saptamana interval, si consta in injectarea cu un ac foarte fin la nivelul epidermului si dermului a unui coktail compus din vitamine, antioxidanti, peptide, acid hyaluronic. Acest tratament permite nu numai hidratarea imediata ci si un efect lifting imediat iar in timp stimuleaza secretia unui colagen mai dens, stimuleaza factori de crestere celulara, asigura protectie anti radicalara.

In final injectiile cu acid hialuronic se practica dupa aplicarea unei creme anestezice timp de 15 minute. Procedura este foarte putin dureroasa si consta in injectarea produsului in ridurile orizontale ale gatului si ridurile fine de la nivelul decolteului. O singura sedinta este necesara care se poate repeta dupa 2-3 ani. Acest protocol poate dura 30 min –1 ora dar la final se observa o difernte neta. Uneorii pot apare mici echimoze sau inrosirea pasagera a pielii. De aceia inaintea tratamentului se recomnada intreruperea timp de 10 zile a terapiei orale pe baza de vitamine E, C, antiinflamatoare, nesteroidiene, aspirina.

Corzile verticale ale gatului pot reprezenta o problema pentru unele persoane. Se pot elimina cu usurinta prin injectile locale cu Botox sau in cadrul unui lifting chirurgical.

Prescrierea unui program personalizat pentru fiecare pacient in parte este foarte importanta pentru obtinerea unor rezultate optime in cazul pieli gatului si decolteului conoscute clasic ca zone dificil de tratat.