fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SkinPen este un dispozitiv medical  de microneedling (singurul aprobat FDA – Federal Drug Administration – agentia federala pentru hrana si medicamente a Statelor Unite) folosit pentru reducerea liniilor fine, ridurilor din zona gatului, cicatricilor (de acnee, chirurgicale si post-traumatice), laxitatii pielii, porilor dilatati, vergeturilor, vitiligo si petelor pigmentare. Este de asemenea folosit impotriva alopeciei.

Un dispozitiv sigur, eficient, singurul aprobat de FDA

Acest dispozitiv prezinta capete cu microace ce creeaza orificii microscopice pentru a stimula un proces natural de vindecare si pentru a incuraja productia de colagen si elastina.

Este nedureros iar recuperarea este extrem de rapida. Poate fi folosit la toate tipurile de piele.

Cat dureaza o sedinta?

Tratamentul dureaza intre 30 minute si o ora in functie de numarul de zone tratate (fata, gat si maini).

Cate tratamente sunt necesare?

De obicei 3 sau 4 tratamente la 6 saptamani interval. Pentru cicatrici sau vergeturi, sunt necesare pana la 6 sedinte.

Este dureros?

Se aplica o crema anestezica cu o jumatate de ora inainte in asa fel in cat procedura sa fie complet nedureroasa.

Cand apar rezultatele?

Primele rezultate ale tratamentului apar chiar dupa prima sedinta si pot dura pana la doi ani dupa tratament.

Ce parti se pot trata?

Se poate trata fata, gat, decolteu, maini, adomen, coapse, scalp.

Exista efecte adverse?

O roseata ce poate persista pana la a doua zi si un usor edem, dar pot apare si echimoze, mici cruste si o senzatia de piele uscata.

Este sigur?

Este singurul dispozitiv de microneedling aprobat de FDA pentru ca urmeaza cele mai inalte standarduri. De asemenea are CE mark in Uniunea Europeana, are si ISO certif.

Care sunt recomandarile inainte de procedura?

Inainte de procedura nu aplicati creme cu acizi si retinoizi cu 24 ore inainte. Evitati exunerea la soare cu 24 inainte. Opriti orice medicament cu o saptamana inainte cum ar fi aspirina, antiinflamatoare, omega 3.

Recomandarile post-procedura

Este important sa va mentineti pielea bine hidratata dupa procedura Skinpen. Microneedlingul determina o crestere temporara a pierderii de apa, astfel incat mentinerea pieli hidratate si protejate in aceasta perioada va va ajuta la recuperare.

Nu utilizati niciun alt produs, inclusiv un produs de curatare, pe piele in primele 24 de ore dupa procedura. Pot aparea complicati neasteptate atunci cand dupa procedura se aplica produse a caror siguranta nu a fost dovedita in cazul microneedlingului, in loc sa va curatati pielea, puteti clati cu apa rece, la nevoie.

Daca aveti complexul pentru calmare RESCUE, incepeti sa il aplicati la nevoie dupa primele 24 de ore, pentru a ajuta la calmarea si linistirea pieli. RESCUE a fost formulat special pentru utilizare dupà procedura de microneedling.

Evitati cu strictete expunerea la soare in ziua procedurii, deoarece nu veti aplica lotiune de protectie solara. Puteti reveni la utilizarea lotiunii de protectie solara la 24 de ore dupa procedura. Continuati sa reduceti la minimum expunerea la soare timp de 72 de ore dupa procedura.

Evitati exercitiile fizice intense sau transpiratia excesiva timp de 72 de ore dupà procedura, deoarece excesul de flux sanguin si transpiratia pot provoca disconfort si iritatie la nivelul pieli compromise.

Evitati utilizarea oricärui produs topic activ de ingrijire a pielii, cum ar fi retinoizi, vitamina C etc., in prima saptamana dupa procedura SkinPen Precision, pentru a reduce riscul de iritatie.