fbpx
Skip to content Skip to footer

Ce este Ozempic?


Ozempic, un medicament destinat inițial tratării diabetului, a atras atenția în ultima vreme din cauza capacitatii sale de a ajuta la pierderea în greutate într-un timp relativ scurt. Popularitatea sa a crescut, mai ales în rândul celebritățilorși influencerilor TikTok, care au descris beneficiile folosirii sale în scopul scăderii ponderale. Se administreaza prin injecție o dată pe săptămână în zone precum stomacul, coapsa sau brațul.
Principiul de funcționare al acestui medicament se bazează pe capacitatea semaglutidei de a regla nivelul zahărului din sânge și de a controla insulină, aspecte vitale în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2. În plus, medicamentul imită un hormon numit peptidă glucagon-like-1, prezent în mod natural în intestinele noastre, reducând pofta de mâncare și indicând organismului că ne simțim sătui, determinând stomacul să se golească mai lent.
Ca rezultat, persoanele cu obezitate și probleme de sănătate asociate au reușit să piardă în greutate în timpul tratamentului cu Ozempic.
Un alt beneficiu notabil este reducerea riscului de boli cardiovasculare pentru pacienții cu diabet.

Care sunt efectele secundare?

Persoanele care iau Ozempic pot experimenta efecte secundare precum greață, deshidratare, oboseală și modificări ale tranzitului intestinal, cum ar fi diareea sau constipația severă. Medicii recomandă începerea tratamentului cu doze mici și creșterea treptată pentru a reduce aceste efecte secundare. Este esențial ca pacienții să fie monitorizați în timpul administrării medicamentelor, iar în caz de nevoie, să li se prescrie medicamente anti-greață și laxative. În situații extreme, pacienții pot deveni malnutriți din cauza dificultăților în consumul de nutrienți.

Este un medicament sigur?

Ozempic este un medicament sigur cu numeroase beneficii. Aproximativ 80% dintre pacienții cu diabet de tip 2 se confruntă și cu obezitate, ceea ce face ca acest medicament să aducă beneficii duble, tratând atât diabetul, cât și excesul de greutate.
De asemenea, s-a dovedit că Ozempic reduce evenimentele cardiace majore adverse, precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, oferind o gamă variată de avantaje.
Cu toate acestea, nu toată lumea poate folosi Ozempic în condiții de siguranță. Potrivit producătorului, persoanele cu anumite condiții precum pancreatita, diabetul de tip 1 sau istoric familial de carcinom tiroidian medular ar trebui să evite acest medicament. Înainte de a-l utiliza, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a stabili dacă este potrivit pentru dumneavoastră și în ce doză.

Cât timp durează pentru a vedea rezultate?

Tratamentul cu Ozempic începe cu o doză mai mică, 0,25 mg, administrată o dată pe săptămână timp de 4 săptămâni, pentru a ajuta la tolerarea efectelor secundare. După această perioadă, doza poate fi crescută la 0,5 mg sau 1 mg pe săptămână, în funcție de răspunsul și toleranța pacientului. Se menționează că este nevoie de 4-5 săptămâni de administrare continuă pentru a atinge un echilibru în concentrația medicamentului în corp, iar efectele clinice pot varia de la o persoană la alta. Este important să discutați cu medicul pentru a stabili doza și ritmul de administrare potrivite pentru dumneavoastră, deoarece diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică, iar beneficiile complete ale Ozempic necesită administrarea pe termen lung.

Ce este “Ozempic face”?

Efectul tratamentului cu Ozempic asupra feței este complex. În funcție de factori precum pierderea în greutate și elasticitatea pielii, tratamentul cu semaglutid poate accelera procesul de îmbătrânire a feței, determinând atrofia grăsimii superficiale și profunde și apariția unui aspect flasc al pielii. Vestea bună este că există tratamente disponibile pentru a combate semnele de îmbătrânire cauzate de Ozempic.

Pentru a aborda laxitatea pielii și a țesuturilor moi ale feței, este crucial să consultați un specialist care poate personaliza o soluție pentru nevoile dvs. Tratamentele precum lifting-ul facial pot fi necesare în unele cazuri. Pentru laxitate ușoară până la moderată, opțiuni non-invazive sau minim invazive precum radiofrecvența, ultrasunetele, firele PDO și fillerele care stimulează colagenul.

Fillerele tradiționale cu acid hialuronic, precum cele de la Juvéderm – Voluma pentru pomeți, Volux pentru linia maxilarului și Vollure sunt alegeri simple pentru a reda plenitudinea unui chip. Cu toate acestea, putem prefera o abordare mai naturală, folosind grăsime pentru augmentarea focală a feței. “Nu există date care să sugereze că injecția de grăsime este mai puțin eficientă în cazul pacienților care au luat semaglutid pentru a slăbi.”
Alegerea între graftul de grăsime și alte proceduri depinde de confortul chirurgului și preferințele pacientului. Nu uitați că procedurile mai puțin invazive nu pot reproduce rezultatele chirurgiei plastice, așa că luați recomandările specialistului în serios.”