Nevoile pacientilor se schimba de la an la an si medicii incearca sa se adapteze acesor evolutii. Daca anul 2023 a fost despre “Ozempic face”, micsorarea sanilor, bichectomie, exozomi, … anul 2024 continua unele trenduri si contureaza noi optiuni.
Medicina regenerativa
Medicina regenerativa presupune folosirea de produse derivate din tesuturi proprii cu tehologii avansate care se bazeaza pe procesul de auto-repapare a organismului. Beneficiile sunt corectarea ridurilor, a pielii laxe si creponate la nivelul fetei, gatului, bratelor, a porilor dilatati, dar si tratarea acneei, cicatricilor de acnee si vergeturilor. Asta inseamna tratamente cu PR (PR pentru regenerarea parului, Vampire Facelift, Vampire Facial, PR “O” Shot) si derivati (PR si Fillere cu PR), exozomi, celule stem, dar si alte proceduri care se bazeaza de puterea de auto-reparare a oganismului cm ar fi peelinguri, proceduri laser, microneedling sau radiofrecventa microneedling.
ÂÂÂÂÂView this post on InstagramÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂA post shared by Dr. Daniela Taher | Aesthetic dermatology (@dr.danielataher)
ÂÂÂÂÂView this post on InstagramÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂA post shared by Dr. Daniela Taher | Aesthetic dermatology (@dr.danielataher)
Fillere biostimulatoare
Fillerele biostimulatoare sunt o familie relativ noua de injectabile ce difera de fillerele cu acid hialuronic prin faptul ca stimuleaza sinteza proprie de colagen. Rezultatele se vad in timp si pot dura pana la 24 luni. Un alt avantaj fata de fillerele clasice este ca rezultatele sunt naturale si nu exista riscul de migrare. Pielea este mai ferma, trasaturile liftate si calitatea pielii imbunatatita. Dintre aceste fillere, amintim Sculpta (acid polilactic), Radiesse (hidroxiapatita de calciu) si Harmonica (hidroxiapatita de calciu).
ÂÂÂÂÂView this post on InstagramÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂA post shared by Dr. Daniela Taher | Aesthetic dermatology (@dr.danielataher)
Â
Rejuvenare fara ace si inejctabile
In ultimii ani au aparut tehnologii noi cum ar fi Jovena, Emface si triLift care tonifica si rejuveneaza muschii faciali, repozitionand in acelasi timp compartimentele superficiale de grasime. Avantajul acestor proceduri este ca nu exista riscul de a arata “deformat” sau nenatural. Se obtine conturarea, liftarea, sculptarea si revolumizarea faciala. In plus aceste proceduri sunt nedureroase si fara timp de recuperare. In timp, aceste technologii pot sa completeze sau chiar sa inlocuiasca complet folosirea de injectabile.
ÂÂÂÂÂView this post on InstagramÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂA post shared by Dr. Daniela Taher | Aesthetic dermatology (@dr.danielataher)
Biorevitalizarea
Biorevitalizarea foloseste injectarea de acid hialuronic, polinucleotide sau aminoacizi la nivelul pielii in scopul obtinerii unei hidratari si revitalizari intense si de lunga durata. Acidul hialuronic se gaseste in mod natural in piele dar, odata cu inaintarea in varsta, cantitatea acestuia scade drastic. De aceea tonusul si elasticitatea pielii se reduc, incep sa se formeze riduri si conturul fetei nu mai este atat de ferm. Biorevitalizarea hraneste deci pielea la nivel profund, cu rezultate imediate. Biorevitalizarea se poate efectua de exemplu cu Volite, Jalupro, Sunekos, …
Â
Rezultate cat mai naturale
Standadele de beauty aveau dezavantajul de a creea look-uri “in serie” cu trasataturi repetitive (nasul efilat, buze carnoase, sprancene ridicate excesiv, pometi inalti, …). Aceste standarde incep sa-si piarda din importanta si primeaza frumusetea individuala. Astazi se cauta mai degraba armonizarea faciala si valorizarea trasaturilor care pun in evidenta unicitatea fiecarei persoane.
Â
Preventie in loc de corectie
Tendinta 2024 este de “pro-active strategy” care va inlocui termenul de “anti-aging”. Acesta se refera la prevenirea imbatranirii cutanate inainte ca semnele acesteia sa se instaleze sau sa fie pronuntate. Asta inseamna proceduri de preventie combinate cu o rutina de skincare personalizata care sa optimizeze rezultatele obtinute in clinica. De asemenea aceasta strategie se incepe cat mai devreme, de la varsta de 20-25 de ani. Acest lucru permite in timp evitarea unor proceduri invazive cu timp de recuperare prelungit.