Tratamentul celulitei cu unde de soc

Exista mai multe metode de a trata celulita:

– pierderea in greutate poate reprezenta o optiune valabila pentru unele persoane, dar la o parte din paciente celulita se poate agrava pentru ca pielea a devenit flasca

– creme cu retinol si acid retinoic pot stimula productia locala de colagen cu ameliorarea aspectului pielii si mascarea celulitei

– lipomasaje sau endermologia e o metoda eficienta daca sunt efectuate 12 sedinte dar celulita revine dupa intrerupere tratamentului

– radiofrecventa si diferite sisteme laser – sunt necesare 4-10 sedinte, beneficiile pot dura 6 luni

– subscizia: un ac special este introdus sub piele pentru sectionare traiectelor fibroase, rezultatele sunt permanente dar procedura poate lasa echimoze persistente, edem local persistent

– mezoterapia: sunt necesare minimum 6 sedinte si intotdeauna trebuie revenit cu tratamente de intretinere. Terapia cu unde de soc se foloseste de cativa ani in tratamentul celulitei, remodelarii corporale si reducerii depozitelor de grasime.

Undele de soc stimuleaza spargerea celulelor de grasime, drenajul limfatic si formarea de colagen tanar, 80% dintre femei avand celulita.

Factori ca alimentatia necorespunzatoare, lipsa de exercitii fizice, problemele hormonale, venoase si stresul pot duce la aparitia celulitei.

De aceea, celulita este greu de tratat pentru ca uneori cauzele sunt multiple. Procedurile traditionale cum ar fi masajul, endermologia si cremele vor fi mai mult sau mai putin eficiente, dar de fapt toate sunt metode superficiale.

Terapia cu unde de soc a fost folosita la inceput in urologie pentru a dizolva calculii renali, metoda numita litotritie. S-a folosit mult timp si in medicina sportiva si in fizioterapie pentru tratamentul problemelor osoase si musculare.

tratamentul celulitei

Energia generata de undele de soc va sparge membrana celuleor grasoase si va elibera acizii grasi in circulatia limfatica. In aceleasi timp, straturile profunde ale pielii vor fi stimulate, lucru ce va permite aparitia de colagen tanar, de aceea dupa cateva sedinte pielea va aparea intinsa si ferma. Astfel aspectul zonei tratate devine neted si liftat si lobulii de grasime nu se mai vad sub piele.

Cum se desfasoara procedura? Pielea este curatata de catre tehnician si apoi se aplica un gel special. Piesa de mana a aparatului trece peste zona de tratament de mai multe ori. Senzatia resimtita de pacient este asemanatoare unui masaj viguros. Sedintele dureaza 20-30 minute si se recomanda 2 sedinte pe saptamana. Numarul total este de 10 sedinta pentru obtinerea unor rezultate maxime.

Primele ameliorari apar dupa a patra sedinta si aspectul continua sa se inbunatateasca si dupa oprirea tratamentului.

Dupa tratament, zona poate fi mai rosie si dureroasa ca dupa practicarea de exercitii fizice.

Se recomanda sa se pastreze un regim hipocaloric, fara sare si consum de cel putin 2 L de apa si ceai verde asociate cu minimum 30 de minute de exercitii fizice.

Este contraindicata la persoanele insarcinate, care alapteaza, daca exista o infectie sau o inflamatie locala, pacienti cu tulburari de coagulare sau sub tratament anticoagulant si pacienti cu pacemaker.

Terapia cu unde de soc pentru celulita reprezinta o solutie eficienta cu rezultate rapide pentru toate tipurile de celulita, cu rezultate dovedite stiintific. In plus, se poate folosi pentru remodelarea coapselor, abdomenului si bratelor.