Prepararea pielii pentru peeling

Prepararea pielii pentru peeling este necesara pentru a obtine rezultatele dorite si pentru a elimina riscul aparitiei reactiilor adverse si al complicatiilor.

In primul rand trebuie evitata expunerea la soare cu 2 saptamani inainte de sedinta de peeling si de asemenea se recomanda folosirea unui ecran solar cu filtru UVB UVA1 pentru scaderea riscului pigmentarilor ulterioare. Tot in aceasta perioada se prescrie si o crema ce contine substanta care se va regasi si in peeling dar in concentratie mult mai mica, pentru a testa sesibilitatea pielii si a obtine o buna toleranta.

Pentru peelingul mediu, cu o luna – o luna jumatate inainte, se recomanda folosirea cremei cu retina A. Aceasta va permite obtinerea unui peeling omogen si o vindecare rapida. De asemenea, tot in aceasta perioada se va prescrie o crema depigmentanta, de obicei cu hidrochinona, pentru a scadea riscul aparitiei petelor pigmentare.

In cazul peelingurilor pentru acnee, se pot recomanda creme exfoliante pe baza de acid salicilic.

De asemenea, inainte de peeling cu 5 zile, se vor opri toate aceste creme pe baza de acizi, epilarea si electroliza sunt contraindicate, si se va interzice barbieritul cu 2 ore inainte.

De obicei, se mai recomanda, cumpararea cremelor post peeling recomandate de doctor inainte de procedura, pentru a le avea la indemana cand pacientul ajunge acasa dupa procedura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.