Saptamana aceasta vom vorbi despre miturile legate de Peelingul chimic!
Mit #1: “Numai persoanele cu probleme ale pielii au nevoi!!e de peeling.”
Adevar: Peelingurile sunt eficiente in tratarea imperfectiunilor pielii dar si in mentinerea sanatatii acesteia. Peelingurile chimice reprezinta, de asemenea, o puternica arma in lupta impotriva imbatranirii cutanate. Aceasta procedura ajuta la mentinerea hidratarii, netezimii si luminozitatii pielii, dar si in prevenirea ridurilor fine.
Mit #2: “O sa ma cojesc ingrozitor si va trebui sa stau in casa cateva zile.”
Adevar: Exfolierea chimica (Peelingul) poate sa produca sau nu, o descuamare. Prezenta sau absenta acesteia nu determina eficacitatea peelingului. Exista peelinguri foarte lejere, special concepute pentru tratamentul pielii sensibile, sau al hiperpigmentarii, care nu produc scuame si sunt formulate in asa fel in cat sa creeze modificari la nivel celular. De asemenea, in general, primele peelinguri care se executa in cabinetul dermatologic sunt de obicei cu o concentratie mai scazuta, pentru a testa sensibilitatea pacientului. Gradul de exfoliere depinde de pregatirea pre-peeling cu cremele recomandate, de concentratia peelingului, de modul in care sunt aplicate, de tipul si de starea pielii la momentul realizarii peelingului.
Mit #3: “Persoanele cu piele sensibila si uscata nu pot face peeling.”
Adevar: Peelingul chimic este foarte eficient in tratamentul pielii uscate pentru ca indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii si ajuta, de asemenea, la penetrarea cremelor hidratante. Exista, de asemenea, peelinguri create special pentru persoanele cu pielea sensibila care contin principii antiinflamatorii ce calmeaza pielea.
Mit #4: “Dupa un peeling mi-a aparut o eruptie de acnee, inseamna ca peelingul a fost facut prost.”
Adevar: Uneori pot sa apara leziuni de acnee la cateva zile dupa peeling pentru ca exfolierea chimica aduce la suprafata leziunile si curata porii. Acestea sunt temporare si trebuie privite ca fiind un efect normal dupa peeling, din cauza cresterii turnover-ului celular.
Mit #5: “Un singur peeling este suficient.”
Adevar: Peelingurile chimice superficiale sunt intotdeauna mult mai eficiente daca sunt facute in serii de 4-6 sedinte la intervale de 1-2-3 saptamani. Efectele sunt cumulative, cu fiecare sedinta pielea va arata mai bine. In cazul peelingului mediu se practica una sau doua sedinte la intervale mai mari de timp (6 luni). Peelingul TCA Cross (acnee) se repeta la 3-4 saptamani in serii de 4-5 sedinte.
Mit #6: “Toate peelingurile sunt la fel.”
Adevar: Sunt foarte multe tipuri de peelinguri si fiecare are o anumita indicatie pentru a corecta o problema anume: peeling anti-acnee, peeling pentru pete, peeling anti-aging, etc. Medicul dermatolog poate decide care e cel mai potrivit peeling pentru dumneavoastra in functie de sensibilitatea si sanatatea pielii, anotimp, alte proceduri efectuate inainte de peeling si cremele pe care le aplicati.
PROGRAMARE
Pentru programare sau pentru orice intrebare va rugam sa ne contactati telefonic la numarul 0788.112.299 sau pe email la adresa office@skinclinic.ro.