fbpx
Skip to content Skip to footer

Ce este HIFU ?

In termeni medicali “High-Intensity focused ultrasound”, Hifu este o procedura medicala de remodelare facială si corporală minim invaziva care utilizeaza ultrasunete. Undele sonore au o foarte mare intensitate si concentratie si interactioneaza in mod eficient cu țesuturile. Procedura nu implică bisturiu, este nedureroasa și nu lasă semne sau cicatrici.

Cum functioneaza HIFU ?

HIFU utilizează energia ultrasunetelor si determina incalzirea rapida a tesuturilor. Odata ce tesuturile vizate ating o anumita temperatura, se produc leziuni celulare, ceea ce stimuleaza repararea prin productia de colagen si elastina. Acest lucru are ca si efect o piele mai neteda, mai ferma, cu riduri si linii fine ameliorate. Energia este transmisă in diferite straturi ale pielii, la adâncimi diferite pana la SMAS.

Indicatii:

 

Zone de tratament cu HIFU

Este HIFU mai bun decat liftingul chirurgical ?

HIFU este un tratament facial relativ nou, care s-a dovedit a fi eficient in refacerea fermității si tonusului pielii intr-un mod neinvaziv si nedureros. Este ideal in cazul laxitatii ușoare sau moderate si poate fi o buna alternativa la liftingul chirurgical in cazuri selecționate. HIFU nu necesita anestezie, nu exista timp de recuperare, iar riscurile legate de interventia chirurgicala nu exista.

Cand pot vedea rezultatul procedurii ?

Puteti vedea efectul imediat dupa procedura in proportie de 10-20%. Rezultatul se ameliorează treptat in următoarele săptămâni si luni (3-4 luni). Tehnologia disponibilă in clinica noastră permite obținerea unor rezultate vizibile de la prima ședință, cu rezultate optime după o serie de 2-3 ședințe la o luna interval.

Care este diferența fata de alte sisteme HIFU?

Este o genertie noua de HIFU pentru lifting si conturarea trăsăturilor fetei, gâtului si corpului, ce utilizează tehmologia TDT (Therma Diffusion Treatmnet) : o mai bune difuziune a energie deci o eficiența sporita. Comparat cu celalalte tratamente convenționale HIFU, Liftera este nedureroasa. Folosește 2 sisteme: sistemul Line si sistemul PEN, acesta din urma permite tratamentul eficient a unor zone curbe cum ar zona ochilor si buzelor dar si o mai buna precizie.

Cat dureaza rezultatele ?

Rezultatele pot dura 12 pana la 18 luni.

Este tratamentul dureros ?

Procedura nu este dureroasă. Poate sa exista un oarecare disconfort in timpul ședinței (senzație de caldura sau ciupituri) dar este tolerabil, de aceea nu se folosește anestezie.

Cine este candidat bun pentru tratamentul HIFU ?

HIFU convine atât femeilor cât si bărbaților si se poate efectua la orice varsta. In cazul pacientilor tineri, se foloseste de obicei pentru sculptarea fetei, conturarea mandibulei, tratamentul cicatricilor de acnee. Pentru pacientii mai in varsta va fi folosit mai mult pentru un efect de tonifiere si de fermitate, pentru reducerea ridurilor si a laxitatii cutanate dar si pentru sculptarea fetei. De asemenea se poate folosi pentru reducerea bărbiei duble si rejuvenarea zonei gâtului.

Care sunt efectele adverse ?

O usoara roseata si edem pot apărea după procedura dar dispar foarte repede. Câteodată pot apărea vânătăi si o durere locală la atingere. Este posibil sa aveți o senzație de parestezie in zona tratată care la anumite persoane poate sa dureze câteva săptămâni. Rar poate apărea o lipsa de sensibilității locale care dispare după câteva zile.