Stim cu totii ca spinningul este un exercitiu fizic care sculpteaza partea inferioara a corpului, produce un impact lejer asupra articulatiilor (si de aceea este de preferat unor activitati cum ar fi alergatul). Este de asemenea foarte eficient cand este asociat cu dietele care vizeaza reducerea in greutate.
O ora petrecuta pe bicicleta arde intre 400 si 600 de calorii.
In timpul acestui efort fizic, perineul este foarte solicitat pentru ca 40% din greutatea corpului este sustinuta numai de aceasta zona cu presiune constanta.
Este bine cunoscut ca ciclismul poate da disfunctii erectile si afecteaza prostata, dar si la femei, studiile recente au aratat ca pot exista anumite probleme.
Majoritatea problemelor o reprezinta iritatiile, sensibilitatea crescuta, parestezie (senzatie de amorteala), edem al labiilor, infectii cum ar fi candidoza, vaginita bacteriana dar si infectii ale tractului urinar.
In plus, ginecologii au remarcat ca aceasta activitate fizica poate duce la disfunctii sexuale din cauza reducerii sensibilitatii genitale.
Candidoza vaginala este de obicei o infectie cronica dificil de tratat, cu perioade de recurenta multiple.
Infectiile tractului urinar inferior nu sunt alarmante dar daca difuzeaza spre tractul urinar superior, si daca sunt neglijate, pot provoca leziuni renale.
In timpul orelor de spining, se folosesc intens doi din cei mai mari muschi: gluteus maximus si cvadricepsul. Mai ales la incepatori, In cazul in care acesti muschi nu primesc destul oxigen in timpul exercitiului, pot aparea leziuni cu eliberearea unor proteine specifice (mioglobulina) ce pot afecta rinichiul pana la aparitia insuficientei renale.
De aceea, cand va hotarati sa practicati spinningul ar fi bine sa o faceti in mod treptat pentru a evita aceste riscuri si sa nu uitati de stretchingul absolut necesar la inceputul si sfarsitul sedintei de antrenament.
Sfaturi
1. Puteti opta pentru o sa comoda si un trening gros pentru a reduce presiunea si eventualele probleme care ar putea aparea in viitor.
2. Multe femei prefera de asemea o sa ingusta pentru a nu aparea iritatii la nivelul coapselor sau o sa anatomica cu un orificiu pe centru tot cu scopul de a nu pune presiune pe perineu.
3. Punand presiune pe partea stanga sau pe dreapta poate fi dureros, cel mai bine ar fi sa inclinati saua spre fata.
4. Spalati treningul dupa fiecare ora de spinning.
5. Puteti folosi o crema emolienta care sa micsoreze frecarea.
6. Ghidonul nu trebuie asezat mai jos decat saua pentru ca presiunea este distribuita in mod incorect si creste presiunea in zona perineului.
skinclinic.ro
☎️ 0788.112.299
? E-mail: office@skinclinic.ro
? website: www.skinclinic.ro
? Blog: www.estetic-med.ro