fbpx
Skip to content Skip to footer

Recent, s-a dovedit ca suplimentele de colagen consumate minimum o luna, sunt benefice pentru ten, ameliorand fermitatea, supletea si netezimea pieii. Suplimente obișnuite de colagen pot fi, de asemenea, destul de scumpe. Și, sincer, unii dintre noi preferă să încerce colagen din surse directe sau naturale. Chiar dacă o piele cu un aspect mai tânăr sau calmarea durerilor articulare nu vă interesează, colagenul ar trebui să fie în continuare in atentia dvs pentru ca începem să pierdem colagen in jurul varstei de 25 de ani, iar după vârsta de 30 de ani, corpul nostru pierde aproximativ 1 % de colagen în fiecare an.

Asadar, iata cele mai bune alimente de consumat pentru un aport direct de colagen.

1. Bulionul de oase de vită
Bovinele sunt una dintre cele patru surse de top de colagen. Colagen de tip I (tipul de colagen care joacă un rol important în sănătatea pielii, părului și unghiilor), se gaseste din abundenta in bulionul de oase de. Fă-ți singur cu rețeta noastră de bulion de oase de vită. Aveti o reteta aici.

2. Carnea de pui cu piele
Un studiu publicat recent arata ca femeile de vârstă mijlocie (intre 40 si 60 de ani) care au luat suplimente orale de colagen produse din cartilaj de pui, au obtinut reducerea liniilor fine si cresterea a elasticitatii pielii. Carnea si cartilajul de pui cu piele sunt o sursa directa de colagen de calitate.

3. Bulionul de oase de porc
O altă sursă comună și bogată in colagen sunt produsele derivate din carnea de porc de exemplu bine cunoscuta piftie. În mod interesant, colagenul de porc seamănă foarte mult cu colagenul uman, motiv pentru care este adesea folosit în domeniul medical pentru proprietatiile lui repatatorii.

4. Sardinele
Colagenul din pește este concentrat în oase, piele și solzi. Așadar alegeți un pește care se mananca intreg, cum ar fi sardinele. De asemenea, pielea din fileul de somon este o sursa buna de colagen.

5. Organele
Colagenul de tip I este concentrat în mod natural în organe (ficatul, inima, creierul și rinichii.

6. Băuturile imbogatite cu colagen
Lapte cu colagen, smoothie-uri cu colagen etc. Băuturile cu colagen hidrolizat sunt ușor digerate și bine absorbite de organism. Este o formă de colagen cu molecule mai mici, care au fost extrase din sursa lor originală (pui, vită, pește etc.).

7. Bomboanele Gummy
De cele mai multe ori acest tip de bomboane contin gelatina care este produsa din colagen parțial hidrolizat. Nu toți agenții de gelifiere provin din surse animale, gelatina vegană este făcută din agar-agar sau din alte surse pe bază de plante, deci nu va contine colagen

8. Fructele de padure
Fructele de padure, afine, zmeură, mure sunt o sursa excelenta de vitamina C. In plus contin multi antioxidanti si putina fructoza fata de alte fructe. Se stie că vitamina C este benefica pentru sănătatea pielii si ajuta in acelasi timp la absorbtia colagenului. Desigur puteti opta pentru comprimate de vitamina C dar o sursa proaspata de vitamine este mult mai eficienta.

9. Sucul de Aloe Vera
S-a demonstrat că sucul de aloe vera încurajează sinteza colagenului si are si mai multe beneficii anti-îmbătrânire. Un studiu recent din Japonia a aratat ca la un grup de femei de peste 40 de ani care au luat suplimente de aloe vera timp de 8 săptămâni ridurile s-au imbunatati vizibil.