fbpx
Skip to content Skip to footer

1. Cand ar trebui sa incep sedintele de epilare cu laser?

Ideal ar fi sa incepem in noiembrie sau decembrie, pentru ca in general sunt necesare 6-7 sedinte (1 sedinta la o luna, 1 luna si jumatate) pentru a fii pregatita de mers la plaja in luna iulie.

2. De cate tratamente am nevoie?

Laserul tinteste numai foliculii care sunt in faza de crestere activa (ciclul de crestere este in medie de 18 luni), de aeea trebuie repetate sedinte la intervale regulate. Chiar daca laserul elimina pana la 90% din par in doar 4 sedinte, in general sunt necesare un total de 6-7 sedinte de epilare cu laser. Totusi, numarul de tratamente de care veti avea nevoie va depinde de densitatea parului si tipul de piele. Persoanele cu ten inchis, cu fire de par mai fine si culoare deschisa, vor avea nevoie de mai multe sedinte de epilare definitiva. Numarul de sedinte este mai mic la barbati decat la femei din cauza ca multi au firul de par negru si mai gros cu pielea alba.

3. Sunt un candidat bun pentru epilarea cu laser?

90% dintre pacientii sunt considerati candidati buni pentru epilarea definitiva cu laser, indiferent de sex si indiferent de varsta. Motus AX este unicul laser Alexandrite care functioneaza pentru toate tipurile de par, chiar si firele de par fine, deschise la culoare. Dar persoanele cu par nepigmentat (alb, blond deschis sau grizonat) nu vor avea rezultate din cauza ca laserul emite un impuls luminos care actioneaza asupra melaninei din bulbul pilos (parul inchis la culoare) iar pigmentul nu mai este detectat de laser.

4. Exista efecte secundare?

Datorita sistemului sau de racire, laserul Alexandrite Motus AX nu provoaca efecte secundare, cum ar fi decolorarea pielii, arsuri, pigmentare chiar si in cazul persoanelor cu un pigment al pielii mai inchis. Asta in cazul in care desigur si pacientul respecta recomandarile inainte si dupa epilare. Foarte rar, la persoanele foarte sensibila poate sa apara o roseata sau edem, care dispar in general la 48 de ore dupa tratament.

5. Ce se intampla daca sunt sub tratament cu anumite medicamente?

Informati medicului dumneavoastra daca luati vreun medicament inainte de tratament. Medicmentele fotosensibilizante trebuie sa fie oprite cu 7 zile inainte de epilarea cu laser. Lista medicamentelor fotosensibilizante aici.

6. Trebuie sa ma pregatesc inainte de procedura de epilare cu laser?

Da, aveti lista recomandarile aici.