fbpx
Skip to content Skip to footer

Dacă vă pasă de îmbătrânirea prematură, probabil ați început deja tratamentele necesare și o schemă de îngrijire a tenului. Dacă îngrijirea zonei ochilor nu este o preocupare principală, ar trebui să fie. Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și, prin urmare, mai delicată decât alte zone ale corpului. Aceasta înseamnă că sunt mai sensibili la deteriorare și la factorii externi.

Desigur, există modalități generale de a vă asigura că pielea din jurul ochilor este în stare optimă, inclusiv suficient somn, să rămâi hidratat și să mănânci bine. Dar există alte lucruri pe care s-ar putea să nu le realizezi că au un efect asupra sănătății ochilor. Dacă doriți să puteți reduce cantitățile mari de concealer, trebuie să optimizați ceea ce faceți pentru ochii dvs. (și pielea din jurul lor) ). Așadar, pentru a vă feri ochii de îmbătrânire prematură, asigurați-vă că nu faceți aceste greșeli.

1. Vă frecați ochii

Știm că e greu să te împotrivești să-ți freci somnul din ochi atunci când te trezești, dar această acțiune poate provoca o mulțime de daune nu numai zonei ochilor din jur, ci și ochilor înșiși. Acțiunea de frecare a ochilor întinde pielea sensibilă din jurul ochilor determinând să se formeze linii fine. Frecarea prea tare poate chiar rupe vasele de sânge din jurul ochilor, contribuind la cearcăne. Și în ceea ce privește ochii înșiși? Frecarea poate provoca infecții dacă nu aveți mâinile curate sau chiar vă poate deteriora vederea.

2. Nu purtați ochelari sau nu aplicați SPF zilnic

Probabil că purtați ochelari de soare vara, dar dacă nu purtați ochelari de soare ori de câte ori aveți o expunere prelungită la soare (lumina soarelui se reflectă în zăpadă!), vă puteți deteriora zona ochilor. Deoarece pielea din jurul ochilor este mai subțire decât pielea din alte zone ale corpului, este mai ușor pentru ea să se ardă dacă nu este protejată corespunzător. Și după cum știm, o expunere prea mare la soare neprotejată poate duce la riduri premature și chiar cancer de piele, așa că asigurați-vă că purtați ochelari sau că aplicați cremă cu protecție solară! Asigurați-vă că se specifică în mod explicit că oferă protecție UV sută la sută.

3. Aplicarea greșit a cremei contur de ochi

Poate că știai deja să nu îți freci ochii. Dar dacă aplicați zilnic o cremă de ochi și / sau un concealer, puteți face daune similare dacă nu le aplicați corect. În loc să vă masați produsele în piele, folosiți o mișcare de tamponare ușoară. Zona dvs. delicată a ochilor va rămâne mai fermă și fără riduri, cu atingeri ușoare, în loc de mișcări puternice. De asemenea, asigurați-vă că folosiți degetul inelar atunci când aplicați produsele. Are cea mai delicată atingere.

4. Nu vă demachiați înainte de culcare

Dacă dormiți în mod regulat cu machiaj, s-ar putea să vă confruntați cu câteva probleme. Dormitul în machiaj poate provoca îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor, deoarece pielii nu i se oferă o șansă de a se reface în timpul nopții. Chiar dacă purtați doar rimel dormirea fără a-l demachia poate fi dăunătoare: produsul poate fi frecat în ochi, provocând iritare; sau poate înfunda foliculii mici și glandele lacrimale din ochi, provocând infecții. Așadar, asigurați-vă că vă îndepărtați întotdeauna machiajul înainte de a merge la culcare.

5. Nu vă demachiați cum trebuie

Îndepărtarea machiajului este o altă dată în care deseori nu ne dăm seama că ne tragem prea mult de pielea din jurul ochilor. În loc să apăsați și să frecați pentru a îndepărta tot machiajul, există câteva alte modalități de a elimina mai ușor machiajul ochilor și de a preveni ridurile premature. Primul este să înmuiați un tampon de bumbac cu demachiant și să îl țineți pe ochii închiși timp de 10 secunde. Aveți răbdare, vă va ajuta să curățați fără a trage de piele. O altă opțiune este să înmuiați bețișoare de urechi în demachiant și să le rulați/rostogoloți pe machiaj. Acțiunea de rostogolire va curăța efectiv machiajul fără a vă smulge pielea.

Leave a comment

0.0/5