fbpx
Skip to content Skip to footer

Temperaturile scazute, umiditatea scazuta, si vantul usuca pielea si o fac mult mai sensibila. Stratul superficil al pielii contine celule ce sunt legate intre ele printr-un “ciment” ce contine aminoacizi, uree, grasimi. Acesta mentine hidratarea pielii.

Cand pielea este hidratata, este neteda si elastica. Cand acest ” ciment” este deteriorat din cauza temperaturilor scazute, pielea pierde apa mult mai usor si devine uscata, rugoasa, ridata si iritata.
Cum sa alegem cea mai buna crema hidratanta potrivita pentru noi? Cremele contin substante umectante, emoliente sau ocluzive. In anotimpul rece trebuie sa alegem creme umectante si ocluzive. Primele asigura absorbtia apei iar cele ocluzive o mentin. Substante umectante sunt acidul hialuronic, alfa- hidroxi acizii (acizii de fructe), ureea. Substantele ocluzive sunt vaselina, unt de Shea, ceara de albine.

– AVENE CICALFATE pentru persoanele care au zone uscate si pruriginoase

– HYDRALIGHT MOISTURE de la Paula Choice se recomanda pentru persoanele cu pielea sensibila, crema are o textura lejera si se absoarbe imediat.

– BAUME RICHE LAIT CREME de la Embriolysse pentru persoanele cu ten uscat in jurul ochilor si gurii.

– INTENSIVE MOISTURE BALANCE de la Dermalogica se recomanda pentru persoanele care au ten uscat in mod cronic.

-AVENE HYDRANCE LEJERE De la Avene pentru tenul gras care are o formula mai delicata.

Atunci cand mergeti la ski sau stiti ca veti fi expusi o perioada indelungata la frig va recomand Elizabeth Arden 8 hours Cream si Aquafor de la Eucerine, doua creme clasice cu o textura grasa.

Cremele hidratante protejeaza pielea si o mentin supla si elastica. Cel mai bine ar fi sa incepeti sa le utilizati de la varsta de 18-20 ani.

Leave a comment

0.0/5