fbpx
Skip to content Skip to footer

Pe masura ce imbatranim, sanatatea scalpului scade din cauza scaderii fluxului sanguin, stresului si altor factori de risc gentici. Desi exista unele medicamenete eliberate pe baza de reteta care pot fi eficiente in anumite cazuri de cadere a parului, un numar tot mai mare de persoane aleg tratamente alternative care s-au dovedit a fi extrem de eficiente in tratamentul caderii parului, cum ar fi terapia cu lumina rosie LED.

Ce este alopecia androgenetica ?

Alopecie androgenetica se intalneste atat la barbati cat si la femei, mai ales dupa menopauza, si afecteaza milioane de oameni. Este caracterizata prin o dispozitie genetica si/sau cauzata de hormoni androgeni (5alpha dihydrotestosterone) ce produce miniaturizarea firelor de par. Exista medicamente pe cale orala cum ar fi finasterida sau topice cum ar minoxidilul, care pot aduce o ameliorare. Exista de asemenea numeroase aparate medicale pentru tratarea alopeciei androgenetice, incadrate in grupul LLLT (Low Level Light Therapy). LLLT a fost accidental descoperit in anii ’60 cand s-a observat ca acest tip de lumina induce cresterea parului si accelereaza vindecarea ranilor.

Ce este terapia cu lumina rosie LED

LED inseamna dioda emitatoare de lumina. Aceasta terapie este o abordare non invaziva care functioneaza prin emiterea de fasciculi de lumina ce patrud adanc in straturile pielii.

Lumina rosie are o infuenta directa asupra activitatii celulare, stimuland productia de ATP.

Terapia cu lumina rosie LED a devenit populara in ultimii ani pentru ca nu are nici un fel de efecte adverse si este relativ mai putin costisitoare. LED-urile medicale cume este Healite, permit penetrarea energiei in straturile profunde ale pielii si in diferite unghiuri, ceea ce duce la cresterea eficacitatii tratamentului.

Care este mecanismul din spatele terapiei cu lumina rosie LED?

Mecanismul se bazeaza pe imbunatatirea microcirculatiei locale, scaderea inflamatiei si cresterea energiei celulare sub forma de ATP.
Ca si rezultat, se observa cresterea densitatii parului si ingrosarea firului de par. Succesul acestei metode de tratament este sustinut si de faptul ca nu exista reactii adverse.

Care sunt avantajele terapiei cu lumina LED?

  • fara durere
  • fara efecte adverse
  • fara roseata, pete si risc de aparitie de cicatrici

Care sunt beneficiile?

  • stimuleaza cresterea parului
  • amelioreaza calitatea firului de par
  • creste densitatea parului
  • reduce caderea ulterioara a parului

Cat dureaza o sedinta?
O sedinta dureaza de obicei 20 min.

Cate sedinte se recomanda?
Se recomanda 2-3 sedinte pe saptamana, in total 10 sedinte. Dupa aceea, se recomanda o sedinta pe luna. Dupa 6 luni se recomanda o sedinta la fiecare luna sau la o luna si jumatate.

Suntem incantati de faptul ca putem oferi in Bucuresti, in premiera, tratamente cu Lutronic Healite II, cel mai avansat sistem de terapie cu lumina LED. Healite II foloseste o tehnologie de a doua generatie de foto-secventiere si matrice cu lentile optice (photo-sequencing & Optic Lens Array technologies), ceea ce duce la obtinerea de rezultate optime intr-un timp mai scurt.