fbpx
Skip to content Skip to footer

Ce este microneedling-ul ?

Microneedling-ul este o procedură minim invazivă efectuată în cabinetul medical, care durează între 10 și 20 de minute, în funcție de zona tratată. Pacienții trebuie să fie informați în prealabil despre rezultatele posibile și necesitatea mai multor ședințe. Înainte de procedură, se recomandă uneori pregătirea pielii cu vitamine A și C timp de cel puțin o lună pentru a stimula producția de colagen .Înainte de procedură se aplică un anestezic local sub formă de cremă timp de 15-30 de minute . Procedura presupune utilizarea unui dispozitiv electronic cu ace subțiri și scurte pentru a crea mici orificii în piele, punctul final fiind, în general o sângerare punctiformă uniformă. După procedură, se aplică gheață pentru confortul pacientului sau se utilizeză lumină LED galbenă sau roșie pentru vinderacara rapidă. Pacienților li se recomandă să utilizeze după procedură anumite crème epitelizante și hidratante si creme cu factor de protecție.
Microneedling-ul este bine tolerat de către pacienți și de obicei nu provoacă efecte secundare semnificative, cu excepția unui ușor eritem și edem care dispar în 2-3 zile. Unele persoane pot avea pielea uscată și descuamată, care se ameliorează de obicei cu ajutorul cremei hidratante.
Pentru a obține efectul dorit asupra pielii, sunt necesare mai multe ședințe la intervale de 4-6 săptămâni. Rezultatele finale nu sunt imediate, deoarece producția de colagen continuă timp de aproximativ 3-6 luni după terminarea tratamentului. De aceea, se recomandă ședințe de întreținere la 6 luni.

Indicațiile microneedling-ului
Microneedlingul are utilizări atât cosmetice, cât și medicale. Ai putea lua în considerare microneedling-ul dacă te îngrijorează:

 • Cicatrici, acnee posttraumtatice sau postoperatorii
 • Riduri fine
 • Pielea lăsată sau subțire (subțire și cu riduri).
 • Pori dilatați
 • Hiperpigmentare sau culoare neuniformă a pielii
 • Vergeturi
  Procedura poate ajuta, de asemenea, persoanele care suferă de afecțiuni medicale precum alopecia.
  În unele cazuri, medicii folosesc microneedling-ul pentru a crește absorbția unor substanțe active, cum ar fi: vitamine, acid hialuronic, factori de creștere, PRP.

Ce folosește clinica noastră?
Clinica noastră folosește dispozitivul Skin Pen, singurul dispozitiv miconeedling aprobat de FDA pentru tratamentul cicatricilor superficiale de acnee și tratamentul laxității și ridurilor pielii gâtului . Acest dispozitiv ajută remodelarea naturală a pielii, reduce semnele de îmbătrânire și îmbunătățește aspectul pielii lăsate.

 

 

Alte metode de microneedling

Microneedling-ul este mai puțin costitistor decat rocedura laser și pentru anumiți pacienti poate chiar sa aibă efecte mai bune. În special pacientilor cu pielea inchisa la culoare.

 • Dermaroller-ul creează orificii microscopice prin utilizarea unui roller cu ace fine . Este folosit în special pentru a ușura penetrarea unor substanțe active. Se poate folosi și acasă pentru un efect de rejuvenare sau tratament al alopeciei androgenetice . De menționat că nu se recomandă pentru acasă ace mai lungi de 0,25mm. Diferența între microneedling și dermaroller este că, în cazul microneedling-ului medical, pielea este penetrată perpendicular, iar în cazul roller-ului este penetrată la un anumit unghi, fapt ce poate duce la leziuni ale pielii și efecte secundare.
 • Dermastamping este un alt dispozitiv care produce orificii microscopice. Acele sunt dispuse pe o suprafață plată, iar pielea este penetrată perpendicular, producând leziuni controlate pe suprafețe mici. ( util mai ales în tratamentul cicatricilor superficiale )
Rezultat 2 sedinte SkinPen cicatrici acnee
Rezultat 2 sedinte SkinPen cicatrici